Bygga uteplats Stockholm
Vi har lång erfarenhet av att bygga uteplatser
08 - 646 02 16

Prisvärt

Fasta priser

Alltid i tid

Stockholm med omnejd

Bygga uteplats stockholm

Att bygga uteplats är det perfekta valet för dig som verkligen vill använda trädgården, men som inte har lust eller möjlighet att bygga altan eller veranda.

En uteplats kan vara så mycket, men vanligt är att man stenlägger en yta, eller bygger en trall, så att den går att möblera.

Vad du vill göra mer är upp till dig. Bara fantasin sätter gränserna när det gäller uteplatsen.

 

  Behöver ni hjälp med att bygga uteplats i Stockholm?

  Att bygga en bra uteplats kräver arbete och framför allt tid, som du kanske inte har. Fråga gärna oss om du behöver hjälp att bygga uteplats i Stockholm. Vi kan hjälpa dig med alla steg i processen, från idé till färdig uteplats, helt enligt dina önskemål.

  .

  trädgårdsplanering

  Planering av tomt

  Att planera tomten är viktigt, särskilt om den är lite mindre och det är bra att passa på när du ska bygga uteplats. Då har du chansen att passa på och göra även andra arbeten i trädgården.

  Om du känner dig osäker när det gäller planering av tomten kan du ta hjälp av oss. Utifrån dina önskemål kan vi ta fram flera förslag på hur tomten kan disponeras.

  grävjobb

  Markarbete

  Markarbetet är en viktig del i att bygga uteplats och helt avgörande om du vill stenlägga den.

  För att få en stabil uteplats som håller sig plan och fri från sättningar behöver oftast ett par decimeter jord grävas bort och ersättas med stenmaterial, som blir underlag för stensättningen.

  Att gräva och lägga nytt material är ett tungt arbete som bäst görs med grävmaskin. Hör av dig till oss om du vill ha hjälp.

  altan oas

  Altan & Veranda

  Ibland kan naturen bli lite påträngande på en uteplats. Då kan det vara bra att komma upp lite från marknivån och bygga en altan eller veranda. En altan utan tak kan du normalt bygga utan bygglov, precis som en uteplats och du kan sedan välja att komplettera med till exempel en pergola som kan skydda mot solen.

  Vill du kunna sitta ute i alla väder är en veranda bästa alternativet. Den är dock lite svårare att bygga och oftast krävs bygglov.

  stenläggning1

  Stensättning

  Stensättning är ett bra och hållbart underlag för dig som vill bygga uteplats. En stensättning på väl förberett underlag håller sig plan och snygg i många år och den smälter väl in i trädgården.

  Lång erfarenet

  Vi har lång erfarenhet och stor kunskap och kan lösa det mesta snabbt och lätt.

  Allt i ett

  Hos oss hittar du en komplett leverantör med allt i ett inom anläggning, trädgårdsskötsel och snickeri.

  Noggranna

  När du väljer Tommys Mark & Trädgårdsservice kan du räkna med ett väl utfört arbete och ett slutresultat som stämmer med dina förväntningar.

  Vanliga frågor om att bygga uteplats

  Vad kostar det att bygga uteplats?

  Kostnaden för en uteplats beror på hur du vill ha den. Den enklaste uteplatsen behöver inte vara speciellt dyr. Egentligen behöver du inte göra någonting mer än att möblera den, men en stensatt yta eller trall är bra om du vill kunna ställa dit stolar och bord.

  Behöver man bygglov till uteplats?

  En normal uteplats med trall eller stenläggning och kanske en spaljé kräver normalt inget bygglov. Börjar du bygga väggar och tak kan bygglov vara nödvändigt, men du kan klara dig långt inom reglerna för friggebodar.

  Hur stor yta behövs till uteplatsen?

  Allt beror förstås på vad du vill kunna göra där, men det krävs mindre yta än du tror. För fyra personer räcker en yta på 5-6 kvadratmeter för att ni ska kunna sitta tillsammans vid ett bord.

  Så går det till

  Offert

  Vi besöker dig när du har tid och går tillsammans igenom vad du vill ska göras. Vi berättar hur vi kan göra jobbet och ställer rätt frågor så att vi säkert förstår vad du tänkt dig.

  Arbetet utförs

  Vi sköter hela arbetet från början till slut. Vi köper in allt som behövs och tar dit nödvändiga maskiner och verktyg i tid. Därefter kommer vår personal och arbetar tills jobbet är helt klart.

  Kontrollbesiktning

  Vi avslutar alltid alla uppdrag med en gemensam kontrollbesiktning för att förklara vad vi gjort och hur och för att kontrollera att arbetet blivit som du tänkt dig.

  Kombinera med utekök

  Att umgås ute i trädgården är trevligt under varma sommardagar, men det går att göra ännu trevligare genom att dessutom laga mat utomhus. Har du redan en grill är det lätt att ordna ett utekök genom att komplettera med en mindre arbetsbänk. Får du sedan smak för matlagning ute är det inget som hindrar dig att gradvis bygga ut med mer.

  Bygga ett utekök

  Vi åker ut till dig

  och tittar på jobbet
  Kontakta oss

  Passar tider, försäkrade och med lång erfarenhet av att bygga uteplats

  Om du gillar pålitliga hantverkare, som dyker upp som avtalat och som har rätt kompetens och bra försäkringar så har du kommit rätt.

  Vi har lång erfarenhet av att bygga uteplats i Stockholm. Det har vi kunnat skaffa oss genom att göra ett bra jobb, gång efter gång och lämna nöjda kunder efter oss.