Dränering Stockholm
Med lång erfarenhet utför vi professionella dräneringsjobb
08 - 646 02 16

Prisvärt

Fasta priser

Alltid i tid

Stockholm med omnejd

Dränering stockholm

När du behöver hjälp med dränering i Stockholm kan du med förtroende vända dig till oss på Tommys Mark & Trädgårdsservice. Vi har lång erfarenhet av markarbeten och klarar av att lösa de flesta dräneringsproblem.

Fukt i marken kan orsaka stora problem. Den tränger in i källare och husgrunder och kan orsaka fuktskador, mögel och problem med dålig luft, men fukt och vatten kan också orsaka problem i din trädgård, med översvämningar och dränkta växter.

Att dränera är ett välbeprövat sätt att bli av med fuktproblem. När du behöver dränering i Stockholm finns flera olika lösningar som passar i olika situationer.

trygg dränering

Att dränera är en stor investering för de flesta och någonting du inte vill behöva göra om speciellt ofta. Förr oss är det viktigt att du känner dig trygg när du anlitar oss för dränering i Stockholm.

När du anlitar oss för dränering i Stockholm använder vi oss alltid av metoder som fungerar och dokumenterade arbetssätt, så att du ska få en dränering som fungerar som du tänkt dig och som håller i många år. Vi har dessutom försäkringar som träder in om någonting skulle gå fel.

Allt ingår i ett genomtänkt paket av åtgärder som är tänkta att ge dig en trygg dränering i Stockholm.

gräsmatta

Vissa gräsmattor blir aldrig bra. Ibland är problemen uppenbara, med stora vattenansamlingar i samband med regn, som aldrig försvinner, men vanligare är kanske problem med mossa och att gräsmattan blir lerig.

Problemen har dock en lösning. Med dränering i Stockholm blir din gräsmatta av med överskottsvatten och kan växa sig tät och frodig, sådär som du drömmer av. För de flesta vattensjuka gräsmattor i Stockholm finns en dräneringlösning som gör att du blir av med problemet.

husgrund

Allting som befinner sig på marken suger åt sig fukt. Det gäller även din husgrund. Med tiden kan fukten sugas upp i husets övriga konstruktion och orsaka problem med mögel och röta.

För husgrund med fuktproblem i Stockholm är dränering ofta den bästa lösningen. Dräneringen leder bort vattnet i dagvattenledningen innan det når husgrunden och gör att du slipper fortsatta problem.

mark

I gamla tider dikade man ut mark som var för fuktig, så att den blev duglig att odla eller bygga på. Numer har vi bättre och modernare dräneringsmetoder, men syftet är detsamma: att få bort fukt ur marken.

Har du vattensjuk mark i Stockholm är dränering oftast rätt lösning. Exakt vad som ska göras och hur beror på graden av fuktproblem och vad marken används till.

källare

Fukt i källare leder till dålig luft och rått inomhusklimat. Oftast beror problemen på dålig eller obefintlig dränering, vilket gör att fukt från den omgivande marken tränger rakt in genom källarmuren.

Har du källare i Stockholm är dränering viktigt för att hålla huset i väl fungerande skick. Att dränera om en källare är ett omfattande jobb och det är viktigt att det utförs rätt för att du ska få ett bra resultat som håller länge.

häck

Din häck kräver regelbunden skötsel för att hålla sig snygg, men den behöver också rätt markförhållanden för att trivas. Alltför fuktig mark kan göra att häcken växer dåligt eller kanske inte alls. Med dränering i Stockholm kan du åtgärda vattensjuk mark och ge din häck bättre förutsättningar att frodas.

Vanliga frågor om dränering

Varför dränerar man?

Man dränerar för att bli av med överflödig fukt ur marken. När det gäller källarmurar och husgrunder finns dräneringen för att föra bort vatten som annars skulle trängt in i huset.

Har du problem med vattenansamling på tomten kan dränering av marken vara ett sätt att lösa problemet.

Kan vi isolera samtidigt?

Ja, det går utmärkt. Om du vill isolera källaren ska du passa på när du lägger om dräneringen, så slipper du gräva två gånger. Genom att isolera samtidigt som du dränerar får du en källare som inte bara är torrare och har bättre luft. Den blir dessutom billigare att värma upp.

Vad kostar dränering?

Vad dränering kostar varierar väldigt mycket med vad som ska dräneras och hur förhållandena ser ut. Saker som får upp kostnaderna är besvärliga markförhållanden eller om det är krångligt att komma åt med grävmaskin.

Är dränering avdragsgill?

Dränering räknas som en underhållsåtgärd och i vissa fall förbättring av fastigheten och kan därför vara avdragsgill vid senare försäljning av huset.

När du dränerar din källare, husgrund eller någon annan del av huset kan du dessutom utnyttja ROT-avdraget för att få ned kostnaden.

Går det utan rör?

För riktigt effektiv dränering krävs dräneringsrör som leder bort vattnet, men det kan finnas situationer när det går att dränera utan rör. Det beror på vad som ska dräneras och hur förhållandena ser ut för övrigt.

Hur ofta behöver göra om en dränering?

Hur ofta dräneringen behöver göras om beror på förhållandena på din tomt och kring ditt hus. Generellt kan du räkna med att en källardränering håller sig i bra skick i åtminstone 25 år.

Så går det till

Offert

Vi besöker dig när du har tid och går tillsammans igenom vad du vill ska göras. Vi berättar hur vi kan göra jobbet och ställer rätt frågor så att vi säkert förstår vad du tänkt dig.

Arbetet utförs

Vi sköter hela arbetet från början till slut. Vi köper in allt som behövs och tar dit nödvändiga maskiner och verktyg i tid. Därefter kommer vår personal och arbetar tills jobbet är helt klart.

Kontrollbesiktning

Vi avslutar alltid alla uppdrag med en gemensam kontrollbesiktning för att förklara vad vi gjort och hur och för att kontrollera att arbetet blivit som du tänkt dig.

Dränering med isodrän

Att dränera med Isodrän är ett utmärkt sätt att inte bara få bort fukt från källaren utan också att minska dina uppvärmningskostnader.

Isodrän är en cellplastskiva som är speciellt anpassad för dränering. Den består av cellplastkulor som skapar en isolerande, stillastående luftspalt invid väggen samtidigt som den hjälper till att föra bort fukt och vatten från väggen.

Isodrän monteras direkt på din källarvägg och kombineras i allmänhet med traditionell dränering med makadam och rör.

Boka dränering

Vi åker ut till dig

och tittar på jobbet
Kontakta oss

Lång erfarenet

Vi har lång erfarenhet och stor kunskap och kan lösa det mesta snabbt och lätt.

Allt i ett

Hos oss hittar du en komplett leverantör med allt i ett inom anläggning, trädgårdsskötsel och snickeri.

Noggranna

När du väljer Tommys Mark & Trädgårdsservice kan du räkna med ett väl utfört arbete och ett slutresultat som stämmer med dina förväntningar.

Passar tider, försäkrade och med lång erfarenhet av dränering

Vi älskar vårt jobb och känslan av att lämna ifrån sig ett väl utfört arbete till en nöjd kund. Därför gör vi vårt yttersta för att få till ett bra slutresultat under alla förhållanden.

När du anlitar oss behöver du inte fundera över när och hur arbetet ska göras. Tillsammans med dig avtalar vi vilken dag arbetet ska börja och vilka arbetstider som gäller.

Vi har arbetat med dränering i Stockholm i många år och använder oss av beprövade metoder, som fungerat i många år. Vi är fullt försäkrade, så att du kan känna dig helt trygg när vi arbetar hos dig.